Denna Drakfrukt Mojito är en djärv, uppfriskande twist på en klassiker – och blir ännu bättre tack vare med Carbon8:s rena kolsyrade vatten.
INGREDIENSER Drakfrukt Mojito
Till rosensirapen:
- 0,5 dl strösocker
- 60 ml dl vatten
- 0,5 dl ätbara torkade rosenblad
- 3–4 torkade hibiskusblommor
- ½ tsk vaniljextrakt
Till mocktailen:
- 60 ml rosensirap
- 1 lime, delad i fyra delar
- 4 myntakvistar
- Fruktkött från ½ drakfrukt (helst rosa pitaya)
- 60 ml butterfly pea tea
- 120 ml kolsyrat vatten från Carbon8
- Limeskivor + myntakvist till garnering
GÖR SÅ HÄR
För rosensirapen:
- Koka upp socker och vatten, tillsätt rosenblad + hibiskus, låt dra i 10–15 minuter, sila och rör sedan ned vanilj.
För mocktailen:
- Blanda rosensirap, drakfrukt, lime och mynta i ett highballglas.
- Tillsätt is, häll ned butterfly pea tea och toppa med Carbon8:s krispiga, mineraliserade bubblor. Garnera och njut.